نورپردازی کلی آشپزخانه

اصول نورپردازی آشپزخانه

آشپزخانه قسمت بسیار مهم و کاربردی هر خانه ای می باشد که از آن با نام قلب خانه یاد می شود. همه اعضا خانواده از کوچک تا بزرگ بیشترین وقت خود را در آشپزخانه می گذرانند از آنجا که آشپزخانه نقطه کانونی در خانه میباشد بایستی از نور کافی برخوردار باشد به طوریکه نورپردازی با یک کیفیت مناسب برای انجام امور و فعالیت های روزانه که گاها ربطی به آشپزی هم ندارد برای ما مهیا شود. برای داشتن چنین نورپردازی خوبی در فضا بایستی صرفا به زیبایی و تجملاتی قضیه توجه نکنیم و حتما سعی کنیم اصول نورپردازی آشپزخانه را رعایت کنیم.

علاوه بر فضای کل آشپزخانه باید به فکر نورپردازی قسمت های داخلی تر اشپزخانه از جمله کشوها، کابینت ها، سینک ظرفشویی و به خصوص کانتر آشپزخانه باشیم چرا که بیشترین استفاده را در بین قسمت های مختلف آشپزخانه دارند.

اصول نورپردازی در آشپزخانه

 

نورپردازی فضای درونی کابینت ها در آشپزخانه

برای تامین روشنایی لازم برای داخل کابینت ها می توان از چراغ های مخصوصی استفاده کرد که در قسمت درونی کابینت و زیر سقف آن نصب می شود حتما موقع نصب کمی با فاصله از درب کابینت نصب شود. اگر کابینت های اشپزخانه شما درب شیشه ای دارند میتوانید یک چراغ در قسمت عقبی کابینت نصب کنید. یک ایده دیگر برای نورپردازی داخل کابینت ها استفاده از ریسه های ال ای دی داخل آن می باشد.

روشنایی درون کشوهای آشپزخانه

برای داشتن یک دید خوب با یک نور مناسب در هنگام تاریکی شب بایستی چراغ های مخصوصی در کشوها تعبیه شود که به هنگام باز و بسته شدن درب کشو چراغ نیز روشن و خاموش شود.

نورپردازی کانتر یک الزام در اصول نورپردازی آشپزخانه

کانتر دقیقا بر رویکابینت قرار می گیرد و جزوی از اشپزخانه است که بیشترین استفاده را دارد و تقریبا همه کارها بر روی آن انجام می شود بنابراین در اصول نورپردازی آشپزخانه حتما باید روشنایی آن مد نظر قرار بگیرد برای این کار بایستی از یک منبع نور برای انتشار نور بر روی کانتر به طور مستقیم استفاده شود مثل نصب چراغ هایی به شکل زیر کابینتی.

توجه به میزان نور فضاهای بالایی کابینت های زیرین در آشپزخانه

در چنین فضایی می توان برای روشنایی کافی از ابزارهای پایین تاب استفاده کرد به صورتی که کم ولتاژ باشند تا هم یک پرتو گرم در فضا منعکس کند و هم باعث اذیت چشم ها در چنین فضای کم ارتفاعی نشود. حتی می توان از این نورپردازی کوچک به نحوی استفاده شود که قسمت های زیبای کابینت ها یا دیوار در این قسمت آشپزخانه پر رنگ تر جلوه کند و بیشتر به چشم بیاید.

نورپردازی بالای کابینت در آشپزخانه

روشنایی بالای سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی نیز باید نور کافی برای دید داشته باشد از این رو بهتر است چراغ های مناسبی برای قسمت بالایی سینک راه اندازی شود.

نورهای بالاتاب در آشپزخانه شیوه ای جالب از نوردهی در فضا

اگر سقف اشپزخانه شما ارتفاع زیادی دارد همچنین نمی خواهید زیاد از منابع نور پائین تاب استفاده کنید می توانید از تولید نور به شکل عمودی از طریق راه اندازی نورهای بالا تاب بهره بگیرید. که یک نمای حیرت انگیز به محیط آشپزخانه شما به ارمغان خواهد آورد.

نوردهی به شکل توکار یک راه حل جالب برای آشپزخانه شما

وسایل نورپردازی به شکل غیر توکار در اثر پخت و پز مداوم در آشپزخانه زود به زود چرک می شوند و مدام باید چربی و چرک آن ها را تمیز کرد اگر از این اتفاق گله دارید می توانید از ادوات نورپردازی به شکل توکار در اشپزخانه تان استفاده نمایید بدین شکل که مثلا برای نوردهی سراسری کف آشپزخانه از وسایل نوری داخل پاخور پایه مرکزی آشپزخانه استفاده کنید و یا اینکه در صورت نداشتن پایه پا خور نداشته باشند و پایه آن ها به شکل آزاد باشد می توانید یکسری رشته های نوری ال ای دی برای آشپزخانه تان نصب کنید.

نکات مهم در نورپرازی آشپزخانه

نورپردازی کلی آشپزخانه

همانطور که خودتان نیز در هر خانه و آشپزخانه ای شاهد آن هستید طبق اصول نورپردازی آشپزخانه از یک منبع نوری به صورت مستقیم برای روشن دهی فضای کلی آشپزخانه استفاده می شود در حقیقت همه آنچه که تا به حال راجع به آن حرف زدیم یک نوع مکمل در نورپردازی آشپزخانه محسوب می شوند. بنابراین برای روشنایی جزیره اشپزخانه استفاده از چراغ های مناسب و لوستر انتخاب به جایی خواهند بود.

هنگام تهیه این منبع نوری نیز بهتر است به دکوراسیون خانه تان دقت داشته باشید تا علاوه بر تامین نور زیبایی فضای درونی آشپزخانه تان زیر سوال نرود. بنابراین شما می توانید از انواع لوستر چه به صورت کلاسیک چه به صورت مدرن برای نصب در قسمت بالای محیط اشپزخانه و یا بالای میز ناهارخوری نهایت استفاده را ببرید.

ولی اگر انتخاب شما تهیه چراغ می باشد می توانید از چراغ هایی به صورت آویز دکوراتیو استفاده کنید ولی بهتر است این نوع چراغ ها را به تعداد فرد تهیه نمایید تا زیباتر جلوه کند. یکی از انواع چراغ هایی که طرفداران خود را در زمینه طراحی دارد چراغ های دیواری هستند. این مدل چراغ ها یک حس آرام و لطیفی در محیط القا می کنند جلوه غیر صنعتی دارند از این رو به چراغ های اینجل پویز نیز معروف اند که معمولا در اطراف پنجره بالایی سینک قرار داده می شوند.

نورپردازی به شکل خطی در آشپزخانه

اگر استفاده از نورهای نقطه ای برای فضای زیرین کابینت ها و سقف کاذب مطابق سلیقه شما نیست می توانید نور خطی را امتحان کنید. از مزیت های چنین نورپردازی ایجاد یک نور یکنواخت در فضا و بزرگتر به نظر رسیدن محیط آشپزخانه شما خواهد شد.

کاربرد دیمر طبق اصول نورپردازی آشپزخانه

اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که دوست دارید همه چیز طبق قواعد و اصول رعایت شود و فضا شکل مدرنیته خود را حفظ کند و در عین سادگی جذابتر نمایان گردد بهترین ایده برای شما بکار بردن دیمر ها می باشد. با استفاده از دیمرها می توانید به راحتی شدت و میزان نور را تنظیم کنید و بدین ترتیب در مصرف برق صرفه جویی قابل توجهی خواهید داشت به این شکل که در میزان نورپردازی فضا را متناسب با فعالیت و زمان های مختلف کنترل خواهید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه