
چگونه ظروف برنجی را براق کنیم؟
استفاده از ظروف برنجی در طب سنتی بسیار پیشنهاد میشود. دلیل آن وجود فلز مس و روی در ساختار این ظروف ها است که در نهایت بر روی غذا و نوشیدنی ها نفوذ کرده و برای سلامتی مفید است. امروزه افراد برای استفاده روزانه و همچنین برای میزبانی از مهمانان خود نیز از این ظروف برنجی استفاده میکنند. هر چند ظروف دکوری و … آن نیز وجود دارد که بسته به سیلقه خودتان و البته سبک دکوراسیون خانه تان میتوانید برگزینید و مورد استفاده قرار دهید. استفاده متعدد از این ظروف های برنجی باعث میشود تا ا زدرخشش و برق ظاهری آن ها کم شود به همین خاطر شما نیاز دارید تا آنها را تمیز نمایید.
موثر ترین روش های تمیز کردن ظروف برنجی
هر بانوی خانه داری که ظروف برنجی دارد باید نحوه تمیز کردن و براق کردن آن ها را بلد باشد. کار چندان سختی نیست تنها باید با ترفندهای آن آشنا شوید تا بتوانید همیشه از درخشش و شکل زیبایی ظروف های برنجی تان لذت ببرید. برنج، فلز سختی نیست و به همین خاطر تمیز و برای کردن ظروف برنجی هم سخت نیست. شما میتوانید با استفاده از روش های موثر که در ادامه اشاره خواهیم کرد به راحتی در کمتر از چند دقیقه ظروف خود را براق و درخشان کنید.
خمیر طبیعی دشمن جرم های ظروف برنجی
جهت براق کردن ظروف برنجی باید از خمیر طبیعی استفاده کنید. خمیر طبیعی ماده ای نیست که بخواهید آن را از بیرون تهیه نمایید بلکه خودتان باید دست به کار شوید و با استفاده از مواد مختلفی آن را تهیه نمایید. برخی از این خمیرها عبارتند از:
- مقدار کمی جوش شیرین و نمک را به همراه چند قاشق آب لیمو درون ظرفی بریزید و هم بزنید تا حالت خمیری و رب مانندی به خود بگیرد.
- نمک و آرد و سرکه سفید را به میزان مساوی با یکدیگر ترکیب کنید تا خمیری نرم و طبیعی داشته باشید.
- مقدار کمی از کرم تاتار را با آبلیمو ترکیب نمایید تا حالت خمیری به خود بگیرد.
بعد از درست کردن خمیر طبیعی، بادی آن را روی سطوح ظروف برنجی بکشید و تمام بخش های آن را بپوشانید. حدود نیم ساعت صبر کنید و سپس به سراغ ظرفتان بروید. اگر فکر میکنید بازهم نیازمند صرف زمان است میتوانید بیشتر صبوری کنید و در نهایت ظروف برنجی را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و یم ظرف براق و جذاب داشته باشید.
از لیمو و نمک برای براق کردن کمک بگیرید
بارها شنیده اید که ترکیب نمک و آبلیمو معجزه می کند. حال وقت آن رسیده است که خودمان ان را امتحان کنیم. لیمو را از وسط نصف کرده و سطح داخلی ظروف برنجی را پر از نمک کنید و سپس به ارامی روی ظروف خود بکشید و بسابید. لیمو جرم های آن را ازبین خواهد برد و نمک نیز ان را در این راه یاری خواهد کرد. این کار را تا جایی ادامه دهید که تغییر رنگ ظروف برنجی خود و درخشان شدن آن را احساس کنید. سپس با اب آبکش کنید و در آخر با پارچه نرم و خشکی رطوبت آن را بگیرید.
آب جوش و مایع ظرف شویی مناسب برای براق کردن ظروف برنجی
اگر خیلی خوش سلیقه هستید و بعد از هر بار اسفتاده از ظروف برنجی آنها را به صورت کامل میشویید و تمیز میکنید ظروف برنجی شما نباید جرم زیادی داشته باشد. این بدان معنی است که کار شما بسیار ساده تر است. یک قابلمه بزرگتر را تا نصف آب کنید و روی اجاق گاز قرار دهید تا آب آن بجوش بیاید. سپس یک قاشق مایع ظرفشویی را درون آن بریزید و اجازه دهید اندکی بجوشد تا با یکدیگر ترکیب شوند و محلول جدید حاصل شود.
در صورتی که ظروف برنجی شما بسیار بزرگ است میتوانید این کار را درون سیک ظرفشویی و یا یک تشت انجام دهید. حال میتوانید ظرف های برنجی خود را درون آن قرار دهید و اجازه دهید تا محلول کار خودش را انجام دهد. بعد از گذشت مدت زمانی میتوانید ظرف را درون آن دربیاورید و تغییرات آن را به چشم ببینید. نکته مهمی که باید مد نظر داشته باشید این است که حتما از دستکش نسوز استفاده کنید. آب جوش داغ است و ظروف برنجی نیز به دلیل فلز و رسانا بودن حرارت را از خود عبور میدهند و احتمال سوختگی وجود دارد. پس حسابی مراقب خودتان باشید.
از رب گوچه فرنگی برای براق کردن طروف برنجی استفاده کنید
از دیگر ترفندهای رایج جهت تمیز کردن و براق کردن ظروف برنجی استفاده از رب گوجه فرنگی است که به احتمال زیاد آوازه آن را بارها و بارها شنیده اید. تنها کافی است بدنه آن را با رب بپوشانید و بعد از کمی صبر کردن با آب گرم بشویید و تمیز کنید. گوجه فرنگی خاصیت اسیدی دارد و به راحتی میتواند کثیفی ها و جرم های ظروف شما را تمیز کنید. در صورتی که به رب گوجه فرنگی دسترسی ندارید میتوانید از سپس کچاب نیز بهره مند شوید.
ترکیب سرکه و نمک نتیجه ای خارق العاده در براق کردن
شما میتوانید در دو سوت با استفاده از سرکه سفید و نمک ظروف برنجی خود را براق کنید و از برق سطح آن شگفت زده شوید. تنها باید این دو ماده را باهم ترکیب کنید و روی ظرف بسابید تا به خورد آن رود. سپس کمی صبر کنید و در آخر با استفاده از آب گرم و مایع ظرفشویی ان را بشویید.
نکات مهم و کاربردی در نگهداری و براق کردن ظروف برنجی
قبل از آنکه بخواهید از شیوه های گوناگون جهت تمیز کردن و برق انداختن آن استفاده کنید، از اصل بوذن ظروف برنجی خود مطمئن شوید. میتوانید به این مظنور از یک آهن ربا کمک بگیرید. در صورتی که آهن ربا به ظرف شما بچسبد اصل بوده و در غیر این صورت اصل نیست. قبل از انجام شویه های ذکر شده روی بخشی از ظرف آن را امتحان کنید و مطمئن شوید که اسیبی به ظرف نمی زند. برای آنکه خط و خش روی ظروف برنجی نیفتد بعد زا شستن بدنه آن را با مقداری روغن برزک به وسیله دستمال چرب کنید و سپس با ضرباتی توسط دستمال روغن اضافه آن را بگیرید.
- steeljobs
- مرداد 28, 1400
- 570 بازدید